Poločas snů v Sokolči a bereme tři body

SK Sokoleč 2:6 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky: Peterka 2 – Azillion 2, Matoušek, Galuška, Jírů, Slunečko

ŽK: 2:4

ČK: bez

Diváci: 125

Rozhodčí: Petýrek, Drábek, Hamouz Delegát SKFS Mitáš

Sestava: Tlamicha – Hašek (75 min Baštýř), Jírů, Tlustý, Dumský – Vaculík (89 min Fritz), Filip – Galuška, Matoušek, Slunečko (85 min Skiba) – Azillion (81 min Ekebuike James Chukwuebuka)

Náhradníci: Soukup, Vacek

Ještě před utkání nastala na stadionu v Sokolči nepříjemná situace, kdy dlouholetý hlasatel klubu měl pád ze schodů a musela být přivolána záchranná služba. Náš klub panu hlasateli přeje brzké uzdravení.

Do Sokolče zajížděl náš tým po dobrém výkonu v domácím prostředí s Poříčany a chtěl bodovat. Domácí již dvě kola nevstřelili branku, a hlavně měli nepříjemné skoré 0:6 což bylo jejich impulsem vše protrhnout.

Trenér domácích promíchal se sestavou a nechal odpočívat kanonýra Peterku a do utkání nezasáhl ani zraněný Javorek. Na naší straně se do nominace nevešel Síkora a stále máme zraněné hráče Majera, Vernera, Pedra a kapitána Peroutku.

Taktický plán na pěkném velkém hřišti byl jasný držet míč na kopačkách a dobře kombinovat. Po jedné takové akci byl faulovaný Azillion to běžela 11 minuta a pěkné střele otevřel účet utkání 1:0. Ve 25 minutě výkop Tlamichy prodloužil Filip a následně Azilion a Matoušek se řítil na brankáře domácích místo kličky posunul míč směrem k brance a Galuška dal nejednoduší gól svého působení v našem týmu 2:0. Ovšem to nebylo vše po rohu od Galušky naskočil Filip a míč do sítě dorazil Jírů 3:0 to běžela 29 minuta. Náš tým byl ve velké euforii, a to nebyl ještě konec, protože ve 33 minutě souhra Galuška, Matoušek a Azilion (jeho střela skončila na tyči) uklidil za záda domácího brankáře Gabriela Slunečko 4:0. Domácí trenér ve 35 minutě udělal dvě změny, kdy nastoupil Trumpus a Peterka. Domácí svou hru změnili na nakopávání míčů, ale ani tak se k naší brance nemohli dostat až ve 41 minutě po ztrátě míče Dumským a nedorozumění Vaculíka a Tlamichy přišel roh a Peterka se štěstím doklepl míč do sítě, když Tlamicha první střelu neudržel a Stav se měnil 4:1.

Poločasové vedení nám sedělo a vědělo se, že domácí se pokusí v druhém poločase něco vymyslet a ve 49 minutě souboj Haška a domácího Provazníka posoudil přesný rozhodčí Petýrek za faul a domácí zahrávali pokutový kop a Peterka vstřelil v krátkém sledu druhou branku 4:2.(dle našich hráčů se o faul nejednalo v pokutovém území, ale před ním pokud to faul byl, ovšem k této chybě v obraně nemělo vůbec dojít a naše pozice od zákroku byla více, jak 80 m což se složitě posuzuje tedy dejme za pravdu rozhodčímu)

Hra nabrala na spádu a měla kvalitu domácí se snažili snížit stav na svou oblíbenou branku, ale Tlamicha byl proti. Během 55 minuty a 65 minuty měl dva důležité zákroky a držel domácí stále na odstupu dvou branek. V 72 minutě se uvolnil po narážečce od Matouška Azillion a svou druhou brankou v utkání zvýšil na 5:2 no a o dvě minuty později krásná akce Azilion, Matoušek, Filip, Galuška a opět Matoušek skončila opět v domácí brance 6:2.

To ještě po rohu Galušky trefil hlavou břevno Tlustý, ale to už by bylo pro domácí kruté. Na konci utkání proběhlo několik tvrdších zákroků, které správně ocenil sudí Petýrek buď žlutou kartou nebo ráznou domluvou a po dvou minutovém nastavení skončil zápas naší výhrou 6:2.

Hodnocení trenéra Štorka musím hráče za prvních 40 minut maximálně pochválit naše hra měla všechno souhru, akce, šance, ale hlavně branky což je nejdůležitější. Doufám, že se střelecky již chytil Michal Azillion, který dnes utkání odehrál s velkým sebezapřením. Děkuji všem hráčům i celému realizačnímu dalších třech bodů si velice vážíme. Musím také pochválit i všechny tři rozhodčích utkání (k penaltě se nechci vyjadřovat, protože na 80 metrů nejsem schopen posoudit místo přestupku to by bylo neobjektivní). Naše cesta ve venkovních utkáních pokračuje za týden ve Velimi a doufám, že bude opět úspěšná a naše série bude pokračovat.

Start a Conversation