Šlágr pro rezervu Posázavanu

Sokol Ostředek – SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky: Sztánkovics, Špalek, Florian – Greš 2, Vlček, Matoušek

ŽK: 3:6

ČK: Matoušek

Diváci 130

Rozhodčí: Filip, Dolejš, Fara

Sestava: Kovář – Fritz (75 min Bílek), Kuzhaev, Khol, Pongo – Samko P. (90 min Samko L) Matoušek, Štork, Ekebuike James Chukwuebuka – Vlček, Greš

Náhradníci: Rak, Matuška, Pražák

Ke šlágru kola zajížděla naše rezerva na hřiště lídra tabulky Sokola Ostředek a od první minuty bylo znát jak soupeř chce být nažhavený proti našim mladým hráčům. Týmu scházel tvůrce hry Radek Lebeda atak musel zastupující trenér Bílek sáhnout pro pomoc k A tým, kde si na tento zápas půjčil Matouška. Jinak v sestavě nám nastoupili dva dorostenci což je dobrý příslib i do budoucnosti.

Utkání začalo jasnou naší převahou a šancí bylo v úvodních 30 minutách opravdu hodně hlavně Ekebuike James Chukwuebuka. Přesto se prosadil už v 9 minutě po souhře Štork, Vlček, Greš a zakončující Matoušek 1:0. V 18 minutě po rychlém autu a souhře Pongo, Matoušek, Ekebuike James Chukwuebuka se parádně trefil Vlček 2:0. Další naše akce brankou nekončili, a tak zákonitě přišel trest ve 41 minutě zbytečný faul od Kuzhaleva, když míč už byl za brankovou čarou a následná standardka od Pejši skončila po teči od Špalka za Kovářem 2:1. Tak nám skončil poločas.

Do druhého poločasu vlétli domácí jako uragán a snažili se dát vyrovnávací branku, ale jejich střelecké pokusy mířili mimo tři tyče. V 54 minutě byl brutálně zasažen na achilovku od domácího borce Tomáše Svobody Matoušek a tržná rána jej natolik vyprovokovala, že neudržel nervy, jelikož se netrestal zákrok na něj a strčil v přerušené hře do soupeře. K údivu všech po teatrálním pádu hráče domácích obdržel Matoušek správně červenou kartu, ale k údivu všech domácí borec jen kartu žluté barvy.

Domácí se tak naskytla luxusní přesilovka 36 minut proti deseti, ovšem to náš tým měl ve svém středu Greše, který nejprve po faulu na Vlčka v 65 minutě vstřelil branku na 3:1. Ovšem domácí v 71 minutě Maďarským střelce Sztánkovics snížili na 3:2, ale v 77 minutě přidal po pěkném centru Jamese druhý gól Greš 4:2.

Poté nastala velice kuriozní situace, kdy domácí Florian vystřelil v 79 minutě a na brankové čáře vykopával míč Khol, ale asistent FARA běžel na půlící čáru, že bylo dosaženo branky (po skončení utkání se Maďarský hráč přiznal, že se o branku nejednalo) 4:3.

V 90 minutě ukázal rozhodčí FILIP, že bude nastavovat 7 minut a utkání bylo ukončeno až po 8,47 vteřinách.

Nutno dodat, že více jak 130 diváků se muselo utkání líbit a náš tým předvedl dobrý výkon zejména od 54 minuty, kdy hrál o deseti hráčích.

Hodnocení zastupujícího trenéra Martina Bílka dobré utkání na hranici tvrdosti, rozhodčí Filip zvládl velice dobře. Co se týká červené karty pro Milana Matouška tam si myslím, že asistent měl signalizovat včas první faul na našeho hráče, který je bohužel v nemocnici a dle vyjádření lékařů pro něj sezóna již skončila, jelikož achilovka je citelně poškozená. Reakce hráče Svobody a jeho teatrální pád je jedinou kaňkou na utkání. Nutno uznat, že by hráč kvalit Matouška měl i tuto situaci, byť se jednalo o zákeřný faul zvládnout. Jinak musím všechny hráče za výkon pochválit a musíme se plně koncentrovat na poslední dvě utkání doba v derby proti Soběhrdům, tak i v posledním kole proti Neveklovu a udržení první příčky po tomto utkání.

Start a Conversation