Áčku déšť přinesl branky i body

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou 6:1 Sparta Kutná Hora

Branky: Matoušek 2, Azilion 2, Síkora, Skiba – Moc

ŽK: 2-3

ČK: Bez

Diváci:125

Rozhodčí: Horák, Zíka, Mižič Delegát SKFS Vyhnal

Sestava: Tlamicha – Hašek, Vacek, Tlustý, Dumský (75min Fritz) – Jírů, Filip – Slunečko (53 min Skiba), Vaculík( 58 min Ekebuike James Chukwuebuka) , Matoušek (66 min Galuška), Azilion ( 70 min Sikora)

Náhradníci: Kovář,Verner

Áčko v deštivém večeru přivítalo poslední tým tabulky, který měl ve svém středu ligistu Dominika Maška. Soupeř začal dobře a hned první super šanci chytil Aleš Tlamicha po hlavičce Němce. Náš tým se zahříval pozvolna, ale účelně jak se později ukázalo. V 10 minutě ještě Matoušek svou ložen ku neproměnil, ale o pět minut později byl stav 1:0, když Matoušek svou druhou šanci proměnil. 9 minut se opět dostal do zakončení Matoušek po souhře Vaculíka a Aziliona a stav se nám měnil 2:0. Ve 33 minutě konečně své čekání na branku ukončil Michal Azilion 3:0. Ve 40 minutě vystihl špatnou rozehrávku obrany hostí opět Azilion a stav byl 4:0. tak skončil první poločas.

Do druhé části začali utkání opět lépe hosté, ale Tlamicha držel čisté konto. Poté došlo na několik střídání v našem i hostujícím týmu a utkání ztratilo na kvalitě. Do sestavy se po nemoci vrátil Galuška a nová akvizice Nigerijce Ekebuike James Chukwuebukatento 18letý borec se od prvních minut ukazoval svou rychlostí na hřišti a hráči hostí s ním měli velké starosti, a tak po skvělé jeho přihrávce dal v 70 minutě svou premiérovou branku Venca Skiba 5:0. O šest minut později dal na šestou branku Tomáš Síkora a skoré bylo tenisové 6:0. Ovšem v závěru snížili i hosté zásluho Filipa Moce na 6:1.

Hodnocení trenéra Štorka dnešní zápas byl kolektivním výkonem, byť jsme ještě museli řešit některé otazníky v sestavě díky zranění kapitána Vincenta Peroutky a Jakuba Baštýře. Věřím, že jsme na správné cestě a v dalších utkáních budeme už vítězit. Soupeř hrál velice dobře a nutno uznat, že Aleš Tlamicha nás v klíčových okamžicích utkání podržel. Příchod nového hráče Nigerijce Ekebuike James Chukwuebukase těžko hodnotí a ukáže až čas kam může jeho kvalita posunout jeho nebo i náš tým. Děkuji i divákům, kteří i v dešti dorazili opravdu v hojném počtu a vytvořili skvělou kulisu večerního utkání.

Start a Conversation