Bystřice

V sobotu, 29.04.2023 jsme v netradičním čase od 19.30 hodin na domácí půdě přivítali tým SK Bystřice, který byl v loňském ročníku účastníkem okresního přeboru.

Do Utkání jsme vstoupili aktivněji a snažili se co nejdříve vstřelit branku. Tu měl na hlavě hned v 10 minutě L. Samku, který po centru Lebedy trestuhodně hlavou minul odkrytou branku. Následně po chybě Víznera jsme mohli prohrávat, ale svou chybu v rozehrávce napravil bravurním zákrokem. Ve 40 minut přišla první gólová radost, když Lebeda po přihrávce od Řepáska, vybídnul k samostatnému úniku Kurze, který proměnil 1:0.
Začátek druhého poločasu nám vyšel dle našich představ, a v 50 minutě rozvlnil síť J. Pongó střelou na zadní tyč 2:0. V 54 minutě hosté snížili z přímého kopu na 2:1. V 68 minutě do utkání po dlouhé rekonvalescenci nastoupil A. Mašek, a hned po minutě pobytu na hřišti vybídl svým typickým způsobem do úniku Lebedu, který s přehledem proměnil 3:1. V 76 minutě opět po krásné souhře ve středu pole po Ose Řepásek – Bílek – Lebeda – Mašek se dostal k zakončení J. Pongó 4:1. Konečný účet za zápasem udělal Lebeda, kterého vyslal do úniku po narážečce s Maškem, L. Samko 5:1.
Hodnocení:
Velmi důležité vítězství z pohledu mentality týmu. V prvních 4 zápasech jara, jsme pouze jednou vyhráli. Velmi pozitivní a zlomový moment nastal v 68 minutě, kdy se na hřiště dostal A. Mašek, který se tak na zelený trávník vrátil do zápasového tempa po 6ti měsících a jeho přítomnost byla znát, předně přišel klid do středu hřiště, snažili jsme se kombinovat a jako jeden tým jsme si došli pro důležité vítězství. Za to bych chtěl všem klukům poděkovat. Příští týden, v neděli, zavítáme na hřiště Teplýšovic, kde nás nečeká nic jednoduchého.

Start a Conversation