Sestava plná překvapení nebyla APRÍLEM

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou 5:1 TK Slovan Lysá nad Labem

Branky: Jírů 2, Rydval, Síkora, Rejhon

ŽK bez

ČK bez

Sestava: Tlamicha – Hašek, Rydval, Tlustý, Dumský (62 min Peroutka) – Jírů (55 min Rejhon), Pedro (83 min Azilion) – Síkora (55 min Galuška), Vaculík, Baštýř – Greš (55 min Balata)

Střídající: Soukup, Verner

Rozhodčí: Jarolímek R., Jarolímek M., Souček

Diváci: 101

 

Do utkání se soupeřem, který měl formu a v posledních dvou utkáních získal šest bodů došlo v sestavě našeho týmu k mnoha změnám a nejednalo se o žádný APRÍL. Ta asi nejvíce zajímavá změna byla nenasazení střelců Aziliona a Galušky, kteří mají dohromady na svém kontě 28 branek od úvodu utkání.

Roli střelce převzal Jarda Jírů, který už má v jarní části ročníku na svém kontě čtyři zásahy do soupeřových branek. Utkání měl náš tým od úvodního hvizdu rozhodčích v režii naši borci ovšem déšť, který na našem stadionu začal od úvodních minut byl spíše proti naší kombinační hře. Akce Vaculíka, Síkory, Greše nebo aktivního Baštýře končili na dobře formované obraně vedené matadorem hostí Brabcem. Až v 17 minutě udeřilo po precizně zahraném rohu Vaculíkem si naskočil Jírů a otevřel účet utkání 1:0. Ovšem ve 23 minutě po skvěle chyceném trestném kopu Tlamichou dorazil míč za jeho záda na 1:1 hostující Schneiberg.

Naši hráči přikládali pod kotel ovšem soupeř měl ve 30 minutě super šanci, kdy Aleš špatně odkopl míč a Kříž jej nasměroval do odkryté naší svatyně ovšem Aleš svou chybu bravurně napravil.

Další šance po našem tlaku už byli využity a v pozici nahrávače se ocitl Jakub Greš nejprve ve spolupráci se Síkorou, Baštýřem a Vaculíkem připravil druhou branku pro Jardu Jírů ve 40 minutě a o dvě minuty později skvostně narazil míč pro Síkoru a stav v poločase byl 3:1

Do druhého poločasu měl náš tým drtiví tlak, ale branky nepřicházeli. Šance Galušky, Vaculíka nebo Greše už po brankách volali. Postupně na hřišti došlo k několika změnám, ale poslední branky utkání dali v 88 minutě krásnou obalovačkou na zadní tyč Rejhon a na konečných 5:1 dohrál souhru Galuška Rejhon Vaculík Rydval 5:1.

Zajímavostí utkání je také fakt, že hlavní arbitr Jarolímek nemusel na tak těžkém terénu tasit žádnou kartu, jelikož se hrálo opravdu fair play.

 

Hodnocení utkání Karla Králíčka chtěli jsme napravit zaváhání v utkání ve Vlašimi, a to se nám určitě výsledkově podařilo herně na těžkém terénu už to bylo horší.  Chci dnes jménem týmu opět poděkovat správci jak skvěle připravil hřiště v tak těžkých klimatických podmínkách, jaké dnes v Poříčí panovali. A také našim diváků 101 v takto špatném počasí je úžasné číslo. Teď nás čekají tři venkovní utkání v pátek v Býchorech a poté derby ve Voticích a šnůru utkání venku ukončíme na hřišti Slovanu Poděbrady. Našim fanouškům se představíme až 29.4.2023 od 17:00 hod, kdy hostíme rezervu Čáslavi.

Start a Conversation