Vlašim nasadila šestici hráčů A týmu

FC SB Vlašim B 1:0 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branka Pajk

ŽK – 7:0

ČK – bez

Rozhodčí Orálek, Drábek, Špaček

Diváci 150

Sestava: Soukup – Dumský (75 min Hašek), Rydval, Tlustý, Pedro – Galuška, Jírů (53 min Verner), Balata (12 min Peroutka), Síkora (65 min Greš) – Vaculík – Azilion

Náhradníci: Tlamicha, Bílek

V dalším kole náš tým zajížděl do Vlašimi, kde se měl původně utkat s B týmem, ale opak byl pravdou domácí nastoupili se šesti hráči kádru A týmu včetně své legendy Ladislava Jandy.

Naši hráči měli od začátku utkání na špatném hřišti areálu na Lukách stále míč pod kontrolou a šance Aziliona, Galušky, Síkory nebo Vaculíka nebyli využity. Ve 12 minutě byl zasažen loktem do hlavy od domácího hráče Balata a musel být střídán. Další šance v prvním poločase včetně sóla Galušky vychytal skvěle Vladyka v brance domácích.

Do druhé části utkání musel náš tým už po osmi minutách střídat Jardu Jírů, kterého legenda Vlašimi Ladislav Janda sestřelil tak, že mu poranil koleno a částečně roztrhl i kůži na levé noze, kterou bylo třeba pro proudící krev ošetřit a rychle zastavit. Tento trend zahazování šancí Aziliona, Greše, Síkory, Galušky, Tlustého nebo Vernera probíhal celý druhý poločas. Bohužel agresivita domácích hráčů eskalovala tak, že muselo dojít k dalším střídáním pro zranění našich dalších borců.

Bohužel výkon až na nevstřelené branky v síti domácích se dá hodnotit dobře, ale zranění našich hráčů je již alarmující, když za 18 kol rozhodčí za brutální zákroky na naše hráče vyndali již šest červených karet. Varováním je rovněž vážné, zranění ještě ne 18letého hráče SK Rakovník v sobotním utkání v Chlumci, kdy jej ve vážném stavu musela odvést RZ do nemocnice v Hořovicích a jeho kariéra je opravdu ve velkém ohrožení. Tento stav je alarmující pro všechny kluby ve Středočeském kraji a zejména pro řídící orgán soutěže, který by měl tyto brutální zákroky tvrdě trestat.

Hodnocení vedoucího mužstva Karla Králíčka bohužel šance dnes náš tým neproměnil. Bylo jich opravdu minimálně deset 100 % a soupeř nás trestal, když za celé utkání mělo pouze dvě ohrožení Soukupovi svatyně. Ovšem je třeba upozornit na fakt, že, když nastupuje šest hráčů, kteří mají ligovou profesionální smlouvu v utkání této soutěže je minimálně k zamyšlení nebo divné, ale to je na jiný pohled do pravidel startů hráčů. Hlavní chybou jsou naše neproměněné šance v dnešním utkání.

V dalším utkání hostíme tým Lysé nad Labem v sobotu 1.4.2023 od 16:30 hod na našem stadionu.

Start a Conversation