Áčko smetlo přeborové Průhonice

SK Spartak Průhonice   2:6   SK Posázavan Poříčí nad Sázavou       (1:1)

Branky: Galuška 2x, Havlíček 2x, Azzilion, Hašek

Sestava: Soukup – Hašek (Bílek 62 min), Tlustý (Verner 45 min), Pedro, Dumský (Říha 45 min) – Jírů, Havlíček – Baštýř (Galuška 45 min), Vaculík, Greš (Síkora 45 min) – Azilion (Rejhon 45 min)

Do utkání proti přeborovým Průhonicím byla už sestava více nabitá scházel pouze zranění Rydval, Majer a Peroutka plus Tlamicha a Balata, kteří jsou na jarních prázdninách na horách.

Na slušné umělé trávě na Újezdu Praha 4 se hrál poměrně svižný fotbal hned v první minutě mohlo udeřit, když dobrá individuální akce Baštýř Azilion skončila blokem hostujícího hráče. V 10 minutě po naší chybné rozehrávce se domácí šťastně ujali vedení 1:0. Ve 30 minutě po souhře a dobrém napadání Baštýře konečně proměnil svou šanci střelec Azilion 1:1. Další naše šance bohužel nebyli využity buď chybnou rozehrávkou našich středních hráčů nebo dobrým zákrokem domácího brankáře.

Do druhého poločasu proběhlo hned pět změn a už se hrálo pouze podle našich not v 50 minutě souhra Rejhon Galuška a Havlíček končí brankou na 1:2. V 55 minutě skvělá akce a zejména vyjetí defenzivního Haška bylo po souhře Vaculíka a Síkory zakončeno brankou právě dobře hrajícího Haška 1:3. V 60 minutě zahodil Galuška penaltu po faulu na Rejhona. Domácí v 63 minutě po rychlém rozehrání akce a hraničním ofsajdové situaci snížili na 2:3, ale to už ze strany Spartaku bylo vše. V 70 minutě Galuška po souhře se Síkorou dal na 2:4. Opět Galuška po ose Rejhon a Síkora dal na 2:5 to běžela 78 minuta a v 89 minutě Havlíček po akci Síkora Rejhon a Říha uzavřel účet na konečných 2:6.

Hodnocení utkání Karel Králíček – zajímavé utkání v naší sestavě už byli i Vaculík a Havlíček tak se dá říci, že generálka se zdařila. Soupeř první poločas stačil, byť i se štěstím odolával. Ve druhé části už mu došli síly i zejména, proto že dnes byla i střídající hráčská základna kvalitní a soupeř nebyl na tak vysoké tempo hry zvyklí což po utkání hráči soupeře potvrdili. Doufáme, že formu potvrdíme hned v prvním utkání 11.3.2023 na Pšovce Mělník.

Start a Conversation