Hattrick Aziliona a Galušky otočil v Dolním Bousově utkání

Dolnobousovský SK      4: 7   SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky – Bělík, Pažout, Falta, Honc – Azilion 3x, Galuška 3x, Greš

ŽK: 2–0

ČK: 1–0

Diváci – 185

Rozhodčí Hamouz, Týče, Beneš, Delegát SKFS Kopic

Sestava – Tlamicha – Hašek, Pedro, Tlustý, Dumský – Jírů (85 min Majer), Balata (50 min Vaculík) – Galuška (75 min Waltr), Říha (15 min Verner), Baštýř (61 min Greš) – Azilion

Do Dolního Bousova se cestovalo tentokrát autobusem a vzdálenost 125 km byla opravdu na tuto soutěž velká. V sestavě scházel Petr Havlíček, kterému již začal reprezentační sraz a také kapitán Vincenc Peroutka společně se stejně zraněným Dominikem Rejhonem, ve výpravě již byl Tomáš Síkora, který byl náš tým povzbudit do těžkého utkání. V sestavě se poměrně překvapivě objevil Lukáš Říha, kdy jeho zařazení asi překvapilo úplně všechny.

Utkání na skvěle připraveném terénu začalo jak ve zlém snu 8 minuta Bělík 1:0, 12 minuta Falta 2:0, 14 minuta Pažout 3:0 v ten moment už naše lavička chystala oživení sestavy a to bohužel odnesl Lukáš Říha, kterého nahradil David Verner obraz hry se začal otáčet a to hned v 17 minutě, kdy po pasu za obranu od Galušky pelášil na domácí branku Azlion a byl v pokutovém území sražen Ježkem a rozhodčí ocenil zákrok přesně dle pravidel žlutou kartou a pokutovým kopem ten proměnil Galuška a vykřesal naději 3:1. Ve 22 minutě po souhře Azilion a Galuška bylo skóre 3:2 a to ještě nebyl konec. O 4 minuty později už bylo 3:3, když kombinaci a zakončil Azilion. Pak se hra přelévala a šance si vytvářela obě mužstva, ale ve 40 minutě opět po chybě domácího týmu a stopera Klímy byl opět v pokutovém území faulován Azilion a Galuška udělal kompletaci svého hattricku 3:4 tak to byl, ale poločas, ale nebyl a zde je nutné opravdu pečlivě situaci ze 45 minuty popsat.

Domácí chtěli vhazovat aut, ale nebylo zahráno ze správného místa rozdíl možná 7-8 m náš tým protestovat, a tak rozhodčí vrátil vhazování o oněch 7-8 m zpět. Domácí trenér začal protestovat proti posunutí vhazování hlavní rozhodčí mu udělit žlutou kartu bohužel trenér domácích protestoval stále, a tak došlo na kartu červenou a trenér byl vykázán do šaten. Ovšem co se stalo potom si zasluhuje opravdu ocenění gesta FAIR PLAY domácí hráč číslo 6 Tomáš Šolc došel za hlavním rozhodčím a přiznal se, že míč byl opravdu tečován a autové vhazování mělo mít naše mužstvo. Tento počin domácího zadáka opravdu zasluhuje velký respekt. Ovšem i respekt si zaslouží domácí kouč Luděk Holub, který ještě během poločasové přestávky došel za rozhodčími a omluvil se za své chování. Je opravdu nutné uznat RESPEKT k soupeři za projevení gesta FAIR PLAY na konci poločasu, který pro tým Dolnobousovského SK nekončil dobře.

Do druhého poločasu začal domácí tým aktivně a po chybě naší defenzivní čtyřky srovnal ve 49 minutě skóre na 4:4 Honc. Ovšem za 3 minuty přidal svou druhou branku po zmatku u domácí branky Azilion 4:5 a v 68 minutě patičko po závaru po rohu docílil svého HATTRICKU i Azilion to už byl stav 4:6. Konečný účet uzavřel po skvělé přihrávce od Haška na Galušku v 75 minutě Greš 4:7. Poté se již utkání dohrávalo a naši borci si na více jak 100 km cestu vezli dobrou náladu a 3 body do tabulky soutěže.

Hodnocení Karla Králíčka po 14 minutách byl náš tým na ručník, ale poté ukázal charakter a vůli po vítězství a vezeme domů cenné tři body. Chválit nikoho nebudu do si zaslouží celé mužstvo. Skvělá zpráva byla, že na utkání už cestoval a byl tým podpořit Tomáš Síkora, kdy jeho zdravotní stav po vážném zranění ze zápasu v Poděbradech dovolil cestovat do Dolního Bousova.

V sobotu 22.10.2022 od 15:30 hod hostíme v Poříčí nad Sázavou tým Hlízova přijďte nás povzbudit v dalším utkání soutěže.

Video najdete zde

Start a Conversation