Ostuda funkcionářů FK Bohemie Poděbrady

FK Bohemia Poděbrady 3:1 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky: Martínek 2x, Králík – Galuška

ŽK: 8-1

ČK: 1-0

Rozhodčí Drábek, Orálek, Kabourek

Diváci 120

Sestava – Soukup – Dumský, Peroutka (Majer 21 min), Tlustý, Hašek (Říha 24 min) (Greš 61 min) – Jírů, Havlíček – Galuška, Vaculík (Waltr 74 min) – Sikora (Baštýř 71 min) – Azilion

Náhradníci – Tlamicha, Rejhon

Náš tým se těšil do lázeňského města, kde očekával pěkné hřiště a kvalitního protivníka. Bohužel jaké byl naše překvapení, když dorazil na stadion a domácí tým na sdělil, že se hraje na UMT, která tou dobou nebyla ani připravena k utkání všude bylo spoustu listí a klacků. Ovšem domácí klub nám sdělil, že hlavní plocha je k utkání nepřipravená. Ovšem jaké bylo naše překvapení, když o několik minut po začátku utkání vběhlo na hřiště ke svému mistrovskému utkání žactvo domácího klubu. Už to neslo znaky, že v utkání nás nečeká fair play boj, a to se i o několik minut potvrdilo.

Od úvodního hvizdu rozhodčích domácí tým notně motivová vytvářel jeden faul za druhým a během prvních 25 minut došlo na zranění dvou našich hráčů, ovšem to byl pouze slabý odvar toho, co nás mělo čekat ve druhém poločase.

Tam domácí začali hrát ještě více a více agresivněji a tím také pramenilo jejich 8 žlutých karet a jedna červená. Ovšem to, co se stalo v 63 minutě od hráče Uhra, který ze zadu loktem poslal k zemi naše hráče nemá ve fotbale obdobu. Bohužel horší situace nastala, když náš hráč zůstal bezvládně ležet na zemi a domácí lavička v čele s trenérem Kubánkem osočovala hráče ze simulování ten ležel na promrzlé zemi více jak 7 minut. Naše lavička žádala o volání záchranné služby a nosítek. Bohužel tím, že v areálu byl pouze jeden pořadatel tak nebylo možné zajistit, jak přivolání sanitky, tak ani odnesení hráče do šaten. Tyto všechny činnosti si musel náš klub zajistit sám. Odchod ze hřiště nebyl ani trochu označen a zajištěn tedy naši hráči odnášeli bezvládné tělo na nosítkách sami do šatny, která nebyla ani vytopená na základní teplotu.

Po více jak 10 minutách se utkání již pouze dohrávalo a náš hráč musel být ještě v nemoci převezen na specializované pracoviště, kde podstoupil kompletní vyšetření na CT přístroji.

Hodnocení utkání Karlem Králíčkem bylo krátké, ale výstižné dnes nešlo v Poděbradech o body, ale o zdraví našich hráčů, když utkání se hraje na umělé trávě, která není ani 45 minut před utkáním připravena na zápas. A co je smutné na přírodním trávníku se prohánějí místní mládežníci, když funkcionáři vyprávějí, že je podmáčený. Počasí i hřiště bylo v naprostém pořádku, pokud by se náš klub choval stejně v utkání, kdy jsme pro fotbal měnili i pořadatelství v dopoledních hodinách tak bych si soupeře dokázal Vážit ovšem zde se jednalo o hrubé nesportovní chování a podvod ze strany funkcionářů FK Bohemia Poděbrady. Důkazem jsou fotografie i další materiál. To, že nezajistí zraněnému hráči ani hloupou pomoc a odnesení na nosítkách je už jen známka ubohosti.

Start a Conversation