Žolík Greš rozhodl derby

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou 4:1  FC SB Vlašim ,,B,,
Branky : Greš 2x, Azilion, Galuška
ŽK – 1:2
ČK – bez
Rozhodčí – Mrázek, Garaja, Kovář Delegát Prilupský
Diváci – 145
Sestava – Soukup – Dumský, Jírů, Peroutka, Pohorský Jan,  – Pohorský P.(Hašek 65 min), Havlíček(Majer 84 min), Vaculík(Balata 70 minuta), Baštýř (Greš 61 minuta), Galuška- Azilion(Rejhon 80 minuta)
Náhradníci – Tlamicha, Říha, Zeman, Mischcenko
Áčko v okresním derby hostilo rezervu Vlašimi, která už pravděpodobně sestoupí, ale do utkání byla posílena o Láďu Jandu hráče prvního týmu a vůbec nehrála špatný fotbal. Naši kluci začali v utkání skvěle a dvě šance Galušky zlikvidoval hostující Vladyka. Poté se osmělila i Vlašim a zejména bomba Blažka zvonila ještě o poločase u Soukupovi svatyně. Ve 37 minutě se našim borcům podařilo rozvlnit síť za Vladykou, ale pro ofsajd branka neplatila.
Do druhého poločasu začalo naše mužstvo aktivně a byla vidět chuť a nasazení zvítězit v tomto těžkém utkání, které mělo vysokou kvalitu byť hrála mužstva ze spodku tabulky. Soupeř ve 48 minutě po rohu a teč-ovanou hlavičkou od Vobeckého vystrašil opět naše tyče. V 56 minutě byl ve vápně po sólem zastaven nedovoleně Azilion a po následné penaltě otevřel skóre utkání 1:0. Ovšem za 6 minut v 62 minutě vyzpovídal obranu po přiťuknutí od střídajícího Pajka Láďa Janda a nedal Soukupovi šanci 1:1.

To už byl na hřišti ŽOLÍK JAKUB GREŠ, který po přistrčení od Havlíčka běžel ze strany na hostující branku a krásně str hnul vedení na naši stranu 2:1 to běžela 64 minuta a hned o minutu později po souhře Havlíček Galuška Vaculík a opět zakončující Žolík Greš byl stav na ukazateli 3:1. Hostě se sice snažili nakopávat míče na Lapáčka, ale ten už neměl sílu ani umění zakončit. A tak zákonitě přišel trest v podobě čtvrté branky, kterou po přihrávce od Jakuba Greše uklidil za bezmocného Vladyku Galuška 4:1. Závěr utkání se nesl v množství šancí, ale ani Majer, Greš nebo Galuška již skórem utkání nepohnuli.
Hodnocení vedoucího mužstva Karla Králíčka těžké utkání proti výbornému soupeři, který měl ve svém středu Jandu a Cetla, kteří jsou vynikající hráči. Opět se ukázala síla střídání, kdy každý hráč něco do utkání přinesl.
Další utkání hrají naši kluci u Labe, kdy 15.5.2022 od 17:00 hod nás hostí mužstvo ze spodku tabulky Polaban Nymburk nutno dodat, že za poslední tři kola neinkasovalo ani branku a překvapivě vyhrálo v Komárově o tomto víkendu !!!

Start a Conversation