Hodnocení – podzimu 2021 – 2022 ,velké změny u A týmu,,

Hodnocení podzimní části našeho klubu

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou z.s. 1933 

 
Podzimní část soutěží již skončila a hodnocení našich mužstev lze brát u mládeže, jako skvělé bohužel v A týmu je vidět velký problém střídání generací a pravděpodobně došlo i k jiným chybám, ale hodnocení si provedeme vždy k jednotlivým kategoriím.

A tým – mužstvo se dávalo složitě dohromady po dlouhé pandemii COVID19 a kosila jej následně zranění klíčových hráčů zejména dlouhá absence Dominika Rejhona nebo Petra Pohorského byla citelná. Bohužel po špatných výkonech zejména na domácím stadionu byl odvolán dlouholetý trenér Pavel Šimáček a nahradil jej Jiří Maršoun, který v našem klubu odkopal i jednu sezonu v B týmu a trénoval konkurenční Nespeky nebo mládežnické mužstva SK Benešov. Impulz byl znát především v začátku, ale ve čtyřech venkovních utkáních zisk dvou bodů zejména pak smolný zápas na Povltavské B a branka v nastavení bylo velké zklamáním a poslední zápas proti Tuchlovicím se nezdařil zejména oporám Havlíčkovi, Balatovi a zejména sto pér Vacek po zranění kolegy ve sto perské dvojic Peroutky neměl optimální formu. Bohužel dnes zisk pouze 18 bodů a umístění na 11 místě je slabá náplast na ambice klubu, který hráčům zajišťuje skvělý servis včetně lékařského zabezpečení. V jarní části soutěžního ročníku byl potvrzen ve funkci trenéra Jiří Maršoun. Hráči si musí uvědomit, že je čest nosit dres Posázavanu a tak i přistupovat k samotné soutěži a zápasům není možné získat v domácím prostředí ostudných 7 bodů.
Nečeká nás sice nic snadného a jak bylo na předsednictvu klubu za účasti významných sponzorů rozhodnuto dojde k doplnění mužstva a zavedení i nové pozice ve sportovní úseku, který bude dohlížet pouze na  A tým. Na seznam případných posil bylo vytipováno 8 jmen a záměrem je přivést minimálně 2 nové hráče, ale pokud dojde k uzdravení Pohorského, Rejhona nebo Luboše Balaty tak může stačit doplnění
třeba i jen o jednoho hráče.

Cílem do jarních bojů soutěže je jasný zajistit setrvání klubu v krajském přeboru i pro soutěžní ročník 2022 – 2023 a nejen ze sportovního hlediska, ale také historického, jelikož v červnu 2023 proběhne oslava 90 let našeho klubu a to jistě je již oslava ,která si zaslouží co možná nejvíce důstojné oslavení.

Klubové zprávy – v roce 2021 se nám zdařilo několik důležitých rozvojových aktivit v klubu zejména pak po více jak 10 letech a složitých jednáních dokázal klub zajistit napojení na veřejný vodovod v Poříčí nad Sázavou. Délka napojení vodovodu do našich kabin je neuvěřitelných 283 m a celkové náklady této investice jsou aktuálně na 389 543 Kč. Dále klub zakoupil pět nových sad dresů pro naše mládežnické celky v celkové částce 145 214 Kč. Materiální vybavení k tréninkové činnosti stálo klub 25.147 Kč.
Bohužel i klub byl spojen a odebíral elektrickou energii i plyn od krachem postihnuté Bohemia Energy což nás v měsících říjnu a listopadu bude stát nemalé finanční prostředky tedy více náklady, kterým se nedalo předcházet bohužel. Důležitý je i další rozvoj jiných sportovních aktivit zejména pak atletické průpravy o kterou je velký zájem ze strany naší mládeže nebo i futsalu. Investice v celkové částce 559 904 Kč jsou opravdu náročné v začlenění do rozpočtu klubu.

Akademie – projekt pro děti a mládež ve věku 3 -10 let, který má za cíl společně se Sokolem dostat děti k pohybu a sportu, jako takovému a účast více jak 60 dětí, kteří zde pravidelně sportují dle možností COVID 19 opatření či karantény mají skvělé výsledky a oblibu u rodičů i díky skvělé práci lektorů Eliška Štíchové, Pravoslav Nováka a Michal Holánka.
Je nutné poznamenat, že tato tréninková činnost je pro naše děti prakticky zdarma a tím se snažíme pomoci opětovnému návratu dětí na sportoviště a do pohybu, jako takového což se potvrdilo i v jarních měsících,kdy byl pohyb a sportování výrazně omezeno, ale Akademie držela krok a dále se rozvíjela. Od Listopadu do konce Února bude trénink vždy ve čtvrtek od 17:45 – 19:15 hod v ZŠ Poříčí nad Sázavou
Mladší přípravka – zde máme velkou radost kolik holek a kluků se zapojilo do společného projektu naší mládeže SK Posázavan Poříčí nad Sázavou a TJ Sokol Nespeky. Zde opravdu tým a soupiska praská ve švech byť někdy účast je poznamenaná i problémy se zdravím dětí, ale trojce trenérů Lucie Králíčková, Jana Grešová a Martin Kudrna svou práci dělají opravdu skvěle.
Starší přípravka –  v této věkové kategorii nastal sice problém v některých částech podzimu zejména se zdravím hráčů, ale trenéři Luděk Rublič a Pavel Rynda vše zvládají na jedničku byť tato kategorie je výrazně poznamenána velkým odchodem hráčů do klubů, které hrají ligové soutěže, ale to je úděl nás malých klubů, kteří bojují se svým přežitím v této nelehké době.
Mladší žáci – tým okolo trenérů Jirky Hromase a Pavla Borovce získal opět skalp velkých klubů i měst a druhé místo v tabulce se ziskem 28 bodů a skóre 114:24 ukazuje ,že trenéři se zaměřují zejména na útočný fotbal a ztráta dvou bodů na vedoucí tým Sedlec Prčice, který nám připravil jedinou porážku v soutěži je určitě v jarní části možná dohnat.
Starší žáci – mužstvo pod taktovkou Luďka Rubliče rostlo zápas od zápas a 1 místo po podzimní části 27 bodů a skóre 85:23 je fantastická práce a doufáme, že přesun do dorostu u některých hráčů bude i přínosem pro dospělý fotbal pro oba kluby jak Poříčí tak i Nespeky.
Dorost – tato kategorie nám přinesla největší radost ze všech kategorií byť zde bývá vždy největší obava jak mužstva budou pracovat a zejména rozložení týmu ve věku 15-18 let se ukázalo ,jako skvělá kombinace a 1 místo po podzimní části 28 bodů a skóre 73:14. Zde je škoda zranění Říhy ,ale jinak do mužstva zapadli i skvěle Procházka se Samkem a v některých utkáních i ukrajinští kluci, kteří jsou na testech v našem klubu od půlky září. Trenéři týmů Jaroslav Myslivec, Zdeněk Šrom a David Přenosil odvádějí opravdu znamenitou práci v nejtěžší kategorii mládeže a pravidelná účast na tréninkové jednotce v podobě 20 hráčů je odrazem kvalitní činnosti.

B tým – trenér Platil zde odvedl skvělou práci byť ze začátku podzimu sestavovat tým nebylo vůbec snadné a konečné 5 místo po první části je pro Jardu Platila mírné zklamání, ale buduje aktuálně nový tým a vše se daří opravdu znamenitě. Příchod na poslední utkání v podobě Pavla Šimáčka byl pro mnoho hráčů v týmu dobrým impulsem jak v tréninkové tak i jiné činnosti. Ovšem hlavní podíl na týmu má je sestavovatel duše klubu a předseda Jarda Platil