Václavice

K dalšímu a i jednomu z klíčových utkání jsme zavítali na půdu Václavic.

S vědomím nutnosti výhry, kterou mimo jiné potřeboval i domácí tým, aby se tak vyhnul pásmu sestupu, jsme vstoupili do utkání, kde se nám nedařila přechodová fáze a nebýt bravurních zákroků Kováře, obdržel by náš tým tvrdý direkt. Ve 25 minutě přišla pro náš tým standartní situace, kdy se k míči u hranice vápna postavil P. Samko a náš tým vedl 0:1. Bohužel však domácí po odraženém rohu a chybném vyběhnutí obrany srovnali na poločasových 1:1.

Do druhé půle náš tým udělal změnu, když na post stopera se přesunul Lebeda a P. Samko se posunul na zálohu. Následně jsme převzali otěže utkání do svých rukou a začali soupeře přehrávat. Odměnou nám byla branka L. Samka, který využil fatální chyby domácího brankáře 1:2. O chvíli později se prosadil po závaru v obraně domácích L. Kurz 1:3. V 82 minutě přidal další branku výstavní ranou do levé šibenice I. Shchegolev. Domácím se již nic více nepodařilo a tak utkání skončilo výsledkem 1:4.

Hodnocení:

První poločas byl katastrofa. Nejhorších 45 minut naší sezóny. Těžko říci, zda hráči měli v hlavách důležitost utkání, či to bylo tím, že se podcenil soupeř. Druhá půle již přinesla zlepšení a herní převahu, korunovanou brankami. Kaňkou na zápase je roztržka v 70 minutě. S odstupem času musím říci,. Že toto byl opravdu ten poslední dílek do naší letošní skvělé skládanky, neboť Neveklov v sobotu zaváhal a pouze remizoval a na Ostředek v neděli svůj zápas na půdě Soběhrd nezvládl a prohrál, čímž se nám otevřela brána do okresního přeboru, neboť dvě kola před koncem máme nedostižný 8mi bodový náskok. Chtěl bych dnes ale vyzdvihnout především Matěje Kováře, který je v soutěži tím rozdílovým brankářem a nebýt jeho bravurních zákroků, jen těžko bychom bodovali. Rovněž děkuji klukům z dorostu a celému týmu. Pojďme si ty poslední dvě utkání užít.

Tímto mi ještě dovolte, abych pozval Vás, naše fanoušky na sobotu 08.06.2024 na 17.00 hodinu. Na domácí půdě hostíme Neveklov, je to náš poslední zápas sezóny na domácí půdě, přijďte nás podpořit a vychutnat si tak postup.

Start a Conversation