Soběhrdy

V sobotu 04.11.2023 na naší domácí půdu zavítal v malém derby tým Soběhrd.

Hned v úvodu utkání jsme soupeři dali najevo, kdo chce hrát prim a hned v 5 minutě se prosadil kanonýr Vlček 1:0. V 10 minutě po faulu na Jamese, proměnil penaltu P. Samko 2:0. V 15 minutě si slabší chvilku vybral náš brankář, kdy po přihrávce od T. Khola se míč svezl po trávníku a skončil v brance 2:1. V 18 minutě našel přesným křižným centrem R. Pongo Lebedu, který hlavou přihrál Jamesovi, který už měl jednoduché zakončit 3:1. Ve 23 minutě si opět našel Vlček svou střeleckou pozici 4:1.  Ve 27 minutě opět zaváhala naše obrana, když ztratila jednoduchý balón a soupeř udeřil 4:2. Na toto zareagoval trenér a ze hry stáhl pro zdravotní indispozici Majera a na stopera přišel k T. Kholovi R. Lebeda. Ve 33 minutě se prosadil individuálně James 5:2. Do poločasové přestávky jsme udeřili ještě jednou, kdy po závaru ve vápně si našel míč J. Pongo 6:2. James mohl zkompletovat i hattrick po faulu na Vlčka, ale z penaltového puntíku trefil pouze brankovou konstrukci.
Druhý poločas moc kombinační hry nepřinesl a všechny útoky hostů obrana dokázala zastavit a tak jedinou branku druhé půle vsítil po rohovém kopu T. Khol, čímž stanovil i konečný výsledek 7:2.
Hodnocení:
Utkání, které jsme si zkomplikovali předně v prvních 30 minutách sami. Dostali jsme dva zbytečné góly, předně tedy druhá branka byla po zbytečné ztrátě balónu. Byl by nesmysl vyčítat první branku obraně či brankáři. Jsou situace, kdy se takovéto věci stávají i na profesionální úrovni. Důležitá byla, po takto obdržené brance, podpora týmu, čímž je v týmu i dobře nastavená vítězná mentalita. Druhý poločas bohužel už nepřinesl toliko fotbalového umu a kombinační hry, ale bylo to dáno i tím, že soupeř dobře napadal ale i terénem, protože den před utkáním celý propršel a hrací plochy počátkem listopadu nemohou být tak kvalitně připraveny jako v letních měsících. I tak patří správci díky, jakým způsobem byla hrací plocha připravena k utkání.
K poslednímu utkání zajíždíme do Neveklova, který je na druhé příčce, tedy čeká nás boj o udržení se včele a pevně věřím, že budeme podzimními půlmistry. Přijďte nás podpořit.

Start a Conversation