První poločas rozhodl o další výhře

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou – SK Doksy

Branky: Azilion 2x, Galuška, Tlustý – Galbavý

ŽK: 2:6

ČK: bez

Diváci 118

Sestava: Tlamicha – Hašek, Tlustý, Peroutka, Vacek – Jirů, Filip – Galuška (54 min Ekebuike James Chukwuebuka), Matoušek, Baštýř (85 min Fritz) – Azilion

Náhradníci: Kovář, Kuzhlaev, Rak, Štork, Kyznar

Netradičně již v 10:00 hodin na těžkém terénu, který správce klubu Petr Souček a jeho tým připravoval až do ranních hodin po vydatném celotýdenním dešti náš klub historicky poprvé hostil SK Doksy. Tento tým se nacházel před dnešním utkáním na 5 místě a měl krásných 22 bodů. Opět v sestavě scházelo několik hráčů Verner, Dumský, Skiba, Sikora, Pedro, Vaculík, Rydval, Soukup, Majer.

Naše mužstvo drželo míč na svých kopačkách a mělo optickou převahu soupeř hrozil zejména v nábězích od rychlonohého Sekaniny, který byl v křídelních prostorech nebezpečný, ale jen v určité části hřišti, kdy jej nejprve vymazal Vacek a v druhé části první půle i Hašek.

V 15 minutě se po faulu na Baštýře trefil nádherně nejlepší náš střelec Galuška 1:0. Dalších několik šancí náš tým zahodil tak až těsně před poločasem ve 39 minutě si skvěle naběhl na centr Galušky Azilion a stav se měnil 2:0. Neuběhlo ani 120 vteřin a roh Galušky uklidil za záda hostujícího brankáře opět Azilion 3:0. Už několikáté utkání bylo vidět na Michalovi velká chuť a hlavně produktivita. Poločasové vedení 3:0 bylo dobrým odrazovým můstkem ke třem bodům.

Druhý poločas začali lépe hosté asi také díky příchodu nestora Kladenského fotbalu Josefa Galbavého, který svůj výkon v 75 minutě korunoval brankou na 3:1. Poslední slovo měl v utkání, ale Petr Tlustý po rohu Matouška nedal šanci hostujícímu brankáři 4:1. Ve druhé části se naši hráči ještě dožadovali pokutového kopu, ale přesný sudí Tvaroha nechal pokračovat ve hře a není jisté jakou intenzitou hráč do Jardy Jírů šel a zda nezasáhl nejprve míč. Tak po 90 minutách sudí Tvaroha ukončil bojovné utkání hraném na těžkém terénu výhrou našeho týmu 4:1 a posunutí se na 20 bodů a přiblížení se opět špičce tabulky.

Hodnocení trenéra Marka Štorka dnes v první řadě patří vítězství našemu správci Petru Součkovi, který byl na hřišti až do ranních hodin což mělo vliv i na náš výkon, jak bylo hřiště skvěle připravené. Kdyby jej někdo viděl ve čtvrtek večer nemohl by věřit, že to zvládne a budeme vůbec hrát. Mužstvo i přes několik zranění a nemocí odehrálo skvělý zápas, jak fotbalově, tak mi výsledkově za to mu patří velký dík.

V neděli 6.11.2023 nás čeká výjezd do Průhonic a 11.11.2023 od 10:00 hod hostíme tým Mnichovohradišťský SK a budeme potřebovat Vaši podporu a hlasivky v tomto těžkém domácím utkání. 

 

 

Start a Conversation