Derby pro Posázavan

SK Votice 0:3 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky: Tlustý, Jírů, Greš

ŽK: 3:0

ČK: 1:0

Diváci: 283

Rozhodčí: Garaja, Kovář, Nerad Delegát SKFS Beneš

Sestava: Tlamicha – Hašek (60 min Greš), Peroutka, Tlustý (48 min Rydval), Dumský – Jírů, Balata (70 min Havlíček) – Galuška, Vaculík (76 min Síkora), Baštýř – Azilion (87 min Říha)

Střídající: Pedro, Bílek

Naše mužstvo zajíždělo v sobotu na druhé jarní derby do Votic. Je nutné před začátkem článku říci, že je třeba vyzvednou, že utkání bylo hráno v duchu fair play. Velice kvalitní výkon podal domácí tým, ale rovněž i všichni tři rozhodčích Garaja, Kovář, Nerad, která rovněž podala výborný výkon a přispěla ke kvalitnímu utkání před skvělou diváckou kulisou, když na stadion dorazilo 283 diváků.

Na těžkém terénu se od úvodních minut hrál výborný fotbal. Votice dobře bránili a eliminovali naše rychlostní hráče a vyráželi na rychlé proti akce zejména skvěle hrající jarní posila Matoušek dělal našim zadákům starosti. V 9 minutě se vyznamenal Tůma po střele Aziliona v 16 minutě kopal náš tým roh a Vaculíka pěkně odcentroval Baštýř provedl přesně co měl a Tlustý neměl problém uklidit míč do domácí branky 0:1. Další šance Aziliona, Baštýře nebo Galušky chytil domácí Tůma, Domácí zahrozili pěknou akcí Kramného, kterého vychytal Tlamicha a dorážku našeho bývalého hráče Tomáše Říhy lapil. To bylo vše v úvodních 45 minutách.

Druhý poločas začal náš tým lehce zakřiknut snad i poroto, že hned ve 48 minutě byl nuceně střídán Tlustý ovšem dnes opět sestava byla výrazně proměněna a na naší lavici náhradníků byl Pedro, Rydval, Havlíček, Greš, Síkora, Říha nebo Bílek. Tím měl realizační tým velké možnosti pro střídání a zapojení hráčů v průběhu utkání. Hned v 50 minutě vystihl Galuška chybu v rozehrávce domácího Sládka získal míč a jen těsně minul zařízení domácí svatyně. V 60 minutě po souhře Balata, Galuška uklidil míč za záda střelec jarních kol, který už dal za šest utkání v jarní části 5 branek Jarda Jírů 0:2. Běžela 64 minuta a do šaten se poroučel domácí kapitán Sládek, který obdržel druhou žlutou kartu a následně červenou po faulu na Dumského V 74 minutě se opět vyznamenal Tlamicha, který vychytal Slunéčka. Další naše šance v druhém poločase zahodil Havlíček, Azilion, Galuška, Greš nebo Síkora. V 81 minutě po špatně vyhodnocené situaci na půlce Síkorou došlo ke špatnému odkopu a kontaktu Homolky a Rydvala sudí Garaja neváhal a ukázal na penaltový puntík bohužel pro domácí Šlejmar přestřelil branku i zadní síť.  Závěr utkání patřil našim dalším několika šancím, které až v 91 minutě proměnil Greš po souhře se Síkorou a Galuškou.

Hodnocení Karla Králíčka: utkání se hrálo sice na těžkém terénu, ale skvěle připraveném hřišti. Na utkání byla skvělá atmosféra a celé utkání mělo vysokou sportovní kvalitu. Dnes si zaslouží velkou pochvalu všichni tři rozhodčí Garaja, Kovář a Nerad za výborný výkon, který ocenil i trenér domácího týmu Marek Štork. Je třeba chválit i tým soupeře a ocenit i to, že se utkání hrálo v duchu fair play.

Další utkání nás opět čeká na soupeřově hřišti, kdy v sobotu 22.4.2023 zajíždíme na hřiště Slovanu Poděbrady výkop je od 10:15 hod.

Start a Conversation