Jarda Jirů vydoloval tři body v bahně na Pšovce

FK Pšovka Mělník 0:1 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branka: Jaroslav Jírů

ŽK 2:1

ČK 1:1

Diváci 64

Rozhodčí Asník, Pejša, Sandev Delegát SKFS Zoufalý

Sestava Soukup – Hašek, Tlustý, Rydval, Pedro – Jírů, Havlíček – Galuška (90 min Dumský), Vaculík (69 min Baštýř), Síkora (58 min Greš) – Azilion (84 min Rejhon)

Střídající Tlamicha, Říha

K prvnímu jarnímu utkání zajížděl náš tým v pozici lídra tabulky na Pšovku, která v posledním přípravném utkání rozdrtila Nelahozeves 5:1.

Bohužel terén na, kterém se dnes hrálo byl ještě horší než na podzim v Čáslavy a to už je opravdu co říci. Hřiště bylo hrbolaté a pouze a jen bahnité přesto od první minuty náš tým měl jednu šanci za druhou nejprve v 8 minutě souhra Galušky Síkory a Vaculíka skončila těsně mimo za přispění domácí obrany. V 10 minutě po rohu Vaculíka čekal na zadní tyči Jírů, ale gól nedal. 12 minuta souhra Síkora Galuška a Havlíček chytil domácí brankář. 18 minuta opět roh Vaculíka a Pedro nedopravil míč za již překonaného brankáře domácích. 22 minuta Azilion po pěkné přihrávce opět od výborného Vaculíka nezakončil. Trestný kop Vaculíka končil nad ve 28 minutě ve 32 minutě střelu Aziliona vykopl domácí brankář na roh a po rohu Jírů nedotlačil míč za záda Zamazala. Ve 44 minutě opět po rohu dvojce Vaculík Galuška Jírů už byl na svém místě a brankou na zadní tyči dal razítko na poločasové vedení našeho týmu 0:1.

Do druhé části utkání už to nebyl fotbal tak, jak domácí nevystřelili v prvním poločase ani jednou na Soukupa tak scénář byl až do 70 minuty úplně stejný ovšem s tím rozdílem, že fotbal se na hřišti Pšovky už hrát nedal vůbec a byl to spíš bahenní souboj. Několik našich střídání v druhé části uchránilo naše hráče od tvrdých zákroků na hranici pravidel, které rozhodčí Asník trestal. Bohužel v 80 minutě dostal domácí 18 letý Svoboda předvedl brutální faul na Jardu Jírů, který měl na noze tržnou ránu hlavní arbitr neváhal a udělil ihned červenou kartu domácímu hráči bohužel zkrat a potřeba pomsty za brutální faul Jakuba Baštýře znamenala hloupou také  červenou kartu což byla velká škoda. Bojovné utkání v bahně nakonec dopadlo pro náš tým na výbornou a díky brance Jardy Jírů vydolovala cenné tři body. Zajímavostí je fakt, že naši brankaři již v desátém utkání neobdrželi branku a jejich neprůstřelnost v mistrovských utkáních už trvá 494 minut což je fantastické číslo pro Michala a Aleše.

Hodnocení Karla Králíčka vedoucího týmu v bahně jsme vydolovali tři body, kdy v prvním poločase náš tým mohl vést čtyři pět nula, ale do kabin se šlo za stavu 0:1. Druhá část utkání byl bahenní boj nic víc bohužel. Kaňkou na utkání byl brutální faul na Jardu Jírů a také zbytečná červená karta Jakuba Baštýře. V dalším jarním utkání hostíme tým Unionu Čelákovice na našem hřišti v sobotu 18.3.2023 od 15:00 hod potřebujeme Vaši podporu a hlasivky v těžkých utkáních o návrat do krajského přeboru.

Start a Conversation