Áčka padlo na ČAFC

ČAFC Praha 3:2 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky: Galuška, Baštýř

Sestava – Soukup (46 min Tlamicha) – Dumský, Rydval, Tlustý (68 min Baštýř), Hašek (68 min Jeníček) – Jírů, Balata (68 min Kurz) – Baštýř (46 min Rejhon), Galuška, Greš (46 min Říha) – Azilion

Do utkání na špatné umělce, která měla i velice malé rozměry nastoupilo naše mužstvo stále bez několika nemocných nebo zraněných či pracovními povinnostmi zaneprázdněných hráčů (Peroutka, Síkora, Pedro, Vaculík, Verner, Majer, Havlíček). Opět jsme na utkání mohli tedy vzít i dvě šestnáctileté naděje našeho dorostu Kurze a Jeníčka, kteří v utkání podali velice dobrý výkon a vůbec nebylo znát, že aktuálně dostávají zátěž dospělého fotbalu prvním rokem.

Soupeř se snažil aktivně napadat naši rozehrávku a nám se nedařilo se dostávat do zahuštěné obrany domácích, ale šance Galušky nebo Aziliona po brankách opravdu volali bohužel soupeř po brejku a pravděpodobně offsidu, kdy naše sto perská dvojce přestala hrát jedinou střelou na Soukupa v prvním poločase otevřel skoré 1:0. Ve 39minutě byl faulovaný Azilion a následnou penaltu zazdil Baštýř tak, že netrefil ani branku domácích, byť brankář šel na opačnou stranu branky. Poločas tedy skončil vedením domácích.

Ve druhé půlce utkání měl náš tým drtivý tlak a ovoce přišlo vyrovnáním od Galušky v 65 minutě 1:1. Poté bylo ještě několik šancí Galuška, Rejhon, Baštýř, ale skoré se měnilo až mezi 80-90 minutou, kdy nejprve domácí dvě slepenci vedli 3:1 a v 88 minutě snížil Baštýř polo vlastním gólem na 3:2 a v 90 minutě prošel Dumský obranou domácích a obránce jej zasáhl loktem do obličeje a k údivu všech rozhodčí nenařídil pokutový kop, ale utkání ukončil.

Hodnocení Karel Králíček – dnes na špatné umělce nemělo utkání moc kvalitu a byl vidět, že soupeř chce pouze bořit naši hru a využít brejkové situace ke své hře. Stále nás trápí nemoci a drobná zranění, ale to je problém asi všech mužstev na této úrovni. Výborné je zapracování mladíků Kurze a Jeníčka v těchto utkáních což pro 16leté kluky je super. Další utkání nás čeká v sobotu a zajíždíme k diviznímu Humpolci.

Start a Conversation