HODNOCENÍ TÝMŮ SK POSÁZAVAN POŘÍČÍ NAD SÁZAVOU 1933 PO PODZIMNÍ ČÁSTI

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou má celkem devět aktivních fotbalových týmů nebo oddílů. V příštím roce, přesně 10. 6. 2023, oslaví 90 let od svého vzniku. A jak jinak než víkendem plným her a fotbalu. Nyní se ale pojďme podívat, jak si naše mužstva vedla v podzimní části svých soutěží.

A tým

A tým přezimuje ve své soutěži 1. A třídě skupiny B na prvním místě se ziskem 40 bodů a skóre 44:11. Mužstvo bylo po odchodu několika hráčů včetně legendy klub Jana Pohorského (ukončil fotbalovou činnost po 11 letech v klubu) doplněno o čtyři nové nebo staronové tváře: Dominika Pedra (SK Benešov), Tomáše Síkoru (SK Benešov), Petra Tlustého (Povltavská fotbalová akademie) a vrátil se náš odchovanec Martin Walter (AC Sparta Praha – FC Vysočina Jihlava).

Realizační tým působil ve složení: hlavní trenér Zdeněk Šrom, asistenti Karel Králíček, Petr Havlíček a Filip Rydval, a vedoucí mužstva František Ptáčník.

Zajímavostí našeho týmu je, že od 49. minuty v utkání proti Dolnímu Bousovu neobdrželo v dalších čtyřech utkáních žádnou branku celkem 401 minut. O tuto neuvěřitelnou statistiku se podělili oba brankáři Aleš Tlamicha a Michal Soukup. Oba drželi čistá konta vždy dvakrát.

B tým

B tým nastoupil tradičně do své soutěže III. třídy okresu Benešov především s tím, aby se v něm měli možnost rozehrát hráči áčka po zranění nebo ti, kteří v prvním týmu nedostávali dostatečnou

minutáž. Také se do béčka zapojili někteří nadějní hráčů, kteří končí v dorostu.

S podzimní bilancí můžeme být spokojeni. Krásné 3. místo, zisk 25 bodů při skóre 49:33, to je dobrý základ do jarních bojů.

Realizační tým tvořil trenér Jaroslav Platil, asistenti Antonín Mašek a Radek Lebeda, vedoucí mužstva Tomáš Pospíšil.

Dorost

Dorostenci po loňském úspěšném tažení okresním přeborem svůj cíl hrát v první polovině tabulky naplnili. Bohužel, v některých utkáních se nepodařilo naplnit územní nebo herní převahu a došlo ke zbytečným ztrátám bodů, ale v konečném součtu má dorost po podzimu 24 bodů, skóre 39:18 a v tabulce figuruje na 2. místě. Zajímavostí je, že náš tým lídra soutěže FK Soběhrdy porazil 2:1.

Realizační tým tvoří hlavní trenér Jaroslav Platil, který přišel k týmu těsně před začátkem soutěže, a dá se říci, že dokázal vytěžit maximum ze všech hráčů. Pomocnou rukou jsou mu všichni rodiče hráčů.

Starší žáci

Starší žáci, jako již tradičně, jsou na špici své věkové kategorie. To platí i po odchodu lídra týmu Adama Samka do SK Benešov, kde je Adam, stejně jako u nás, nejlepším střelce klubu i celé soutěže. O to více musíme uznat skvělou práci realizačního týmu pod vedením Pavla Borovce a Jiřího Hromase, kteří mužstvo vedou kvalitně a po podzimní části jsou na krásném 2. místě se ziskem 27 bodů a skóre 47:16. Jedinou prohru, a tedy i ztrátu, mělo mužstvo proti SK Votice.

Mladší žáci

Mladší žáci navazují na svou skvělou loňskou formu, kterou potvrzují i letos a tým si vede opravdu znamenitě. Po podzimní části je na 1. místě se ziskem 29 bodů a skóre 83:18, kdy mužstvo ztratilo pouze ve dvou remízách proti Neveklovu a v derby s Přestavlky.

Realizační tým tvoří trenér Luděk Rublič, který s asistentem Lukášem Lodinem rovněž odvádí výbornou práci při rozvoji a fotbalové výchově mladých fotbalistů.

Starší přípravka a Mladší přípravka

Tyto kategorie nehrají ve svých kategorii mistrovská utkání, ale pouze turnajovým způsobem, a vedou si velice dobře. Zde nejde o žádné výsledky ani branky nebo body, ale o radost a fotbalové nadšení dětí.

Realizační tým je zde opravdu široký: hlavní trenér Martin Kudrna (legenda SK Benešov) dále Jana Grešová (předsedkyně komise ženského a dívčího fotbalu OFS Benešov, a také hráčka Sokola Drachkov), Eva Rychtarová (hráčka FK Dukla Praha) a v neposlední řadě Lucie Králíčková (dříve šéftrenérka mládeže SK Benešov), všechny pomáhají v roli asistentek.

Akademie

Ta je určena na rozvoj pohybových dovedností mládeže od nejmenších dětí po ty školou povinné. Co nás překvapuje, je ohromné zaujetí, a hlavně ohromný zájem o tuto pohybovou aktivitu a přípravu na sportování do dalších oddílů.

Celý tento přípravný projekt vede šéftrenér akademie Pravoslav Novák, trenéři Eliška Zrnová, Eliška Štíchová, Michal Holánek a Jana Grešová.

Stará garda

V letošním roce se bohužel po COVIDU 19 nekonal memoriál Stanislava Dlouhého, kdy jeho dlouholetí organizátoři, pánové Pohunek, Lengyel a Kočí, museli vynechat organizaci, ale na příští rok je připraveno několik akcí pro naši gardu hráčů nad 35 let, jak formou turnajů nebo i jednotlivých zápasů. Vrcholem bude 10. červen 2023, kdy náš klub bude slavit 90 let od svého vzniku v roce 1933.

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou přeje všem svým členům, hráčům, trenérům, fanouškům i občanům Poříčí nad Sázavou krásné svátky hodně zdraví a štěstí v roce 2023.

Start a Conversation