Tlamicha vyčaroval výhru v pátečním večeru

SK Posázavan Poříčí nad Sázavou 4:2 TJ Tatran Sedlčany
Branky: Matoušek 2x, Procházka O., Tlustý – Sirotek, Schwarz
ŽK: 2:0
ČK: Bez
Diváci: 80
Rozhodčí: Benák, Šmejkal, Starý Delegát SKFS Hocek
Sestava: Tlamicha – Hašek Z., Tlustý, Pedro, Dumský – Verner (74min Radačovský), Nešpor – Slunečko (42 min Baštýř), Matoušek, Galuška (82min Panták)- Procházka
Do zápasu se soupeřem, který v minulém kole jasně zvítězil nad Chlumce nastoupil náš tým oslaben o Filipa, Vaculíka (dovolená), Jírů, Soukupa, Vacka a o Stankovicse, kterému byla ukončena smlouva a vrátil se zpět do mateřské Vysočiny Jihlava.
Od prvních minut byl náš tým více nabuzený než v minulém kole proti Nespekům a vytvářel si tlak. Ten hned v 8 minutě korunoval golem Procházky, ale praporek asistenta Šmejkala byl proti. Hned po následné akci udělala chybu obrana a Schwarz dopravil míč za záda Tlamichy 0:1. Sprcha, kterou obdržel náš tým aktivní hrou soupeře, ale přešla v naše aktivní napadání a začala tlačil na těžkém terénu na soupeře ze Sedlčan. Ten začal výrazně chybovat v defenzivě a jednu takovou kolmici nezvládla obrana Tatranu zachytit a Procházka se řítil na brankáře udělal mu kličku, ale v poslední chvíli jej nedovoleně zastavil hostující obránce. Sudí Benák nařídil pokutový kop a ten Matoušek proměnil 1:1 to nám běžela 30 minuta prvního poločasu. Naše šance měli narůstající počet a bylo jen otázkou času, kdy padne branka do sítě Habarta. Bohužel do poločasu se už skóre na světelné tabuli nezměnilo.

V druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu a hodně nás zlobil expoříčský Tomáš Říha, který by se v zimní přestávce měl vrátit zpět do Poříčí. Ovšem v 65 minutě rok zahrávaný Procházkou uklidil za záda Habarta Tlustý 2:1. Hosté začali maličko přitápět pod kotel, ale nic zásadního se nedělo, protože všechny centry nebo šance zastavil skvěle chytající Tlamicha. Ale v poslední patnáctiminutovka byla horor. To nejprve chyboval na půlce Baštýř míč se dostal k Schwarzovi ten utekl Pedrovi, který podklouzl na těžkém terénu sice skvěle zasáhl Tlamicha, ale na dorážku Sirotka byl už krátký to běžela 75 minuta 2:2. O minutu později vybojoval skvěle míč na soupeřově půlce Dumský skvěle jej předložil Baštýřovi ten vyprášil pouze rukavice Habarta, ale jeho střelu dorazil do sítě Tatranu Matoušek 3:2. Akci utkání rozehrál po oso Tlustý Radačovský a Galuška, který vyzval ke skórování mladíka Procházku a ten netradičně pravou nohou rozvlnil síť za zády brankáře Sedlčan po čtvrté 4:2. Do konce utkání už se prakticky nic nestalo pouze Matoušek a Baštýř své šance neproměnili nebo je zastavil hvizd sudího Benáka. Tak utkání po 90 minutách skončilo výsledkem 4:2 pro naše barvy.
Hodnocení sportovního ředitele Marka ŠTORKA  – musím dnes poděkovat celému týmu za bojovnost a velké nasazení na těžkém terénu, který po několika dnech deště byl extrémní. Snad jsme částečně naše fanoušky potěšili za špatný výkon v minulém kole v Nespekách. Čekají nás ještě 4 utkání a určitě chceme vydolovat co nejvíce bodů, aby se nám špička tabulky nevzdálila.
Co návrat Tomáše Říhy – Tomáš je na našem seznamu posil, které v zimně chceme přivést a doufám, že se to podaří, protože kádr je třeba rozšířit o dva až tři mladé hráče.
Další utkání hrajeme v neděli na horké půdě v Poříčanech tam se nám loni nevedlo, ale věřím, že letos lepším nastavení a bojovnosti budeme bodovat.

Start a Conversation