Shrnutí sezóny a ambice do nové sezóny

V soutěžním ročníku 2023/2024 se našemu týmu podařilo poprvé v klubové historii postoupit z III. Třídy skupiny A, okresu Benešov do okresního přeboru, tedy okresní elity. Nově tedy budeme hrát Okresní přebor, tedy dle nového formátu fotbalové asociace znamená hrát 8.ligu.

Cesta meze elitu okresního přeboru se však nerodila lehce.  Po prvních dvou jasných výhrách, přišel domácí šok a prohra 2:1. Tato prohra nás však stmelila a v dalších zápasech pravdy, předně zápasy v Ostředku a v Neveklově, jsme si zasloužili podzimní oslovení půl mistr.

Jarní část začala pro nás ostudnou prohrou hned v prvním utkání na domácí půdě, ale zlom přišel hned v dalším kole, kde jsme tehdy druhý tým tabulky rozstříleli na jejich půdě poměrem  7:2. Rovněž tak další klíčové utkání jsme na domácí půdě dokázali vyhrát a odtrhnout se od Ostředku na 5 bodů. Definitivu postupu nám zajistila výhra na půdě Václavic.

Zajímavé je i skóre. Náš tým dokázal vstřelit úcty hodných 140 branek a obdržet 40 branek. Tedy za celou sezónu jsme drželi primát nejvíce ofenzivního mužstva a zároveň také primát mužstva, které dostává nejméně branek.

Samozřejmě je na místě poděkovat výpomoci předně dorostenců a některých hráčů širšího kádru A mužstva.

A jaké jsou ambice do nové sezóny?

Upřímně za sebe mohu říci, že z týmu mám dobrý pocit a cítím dobré nastaveni v kabině,  týmového ducha. V minulých sezónách, byť jsme se drželi na špici tabulky, nebyli jsme schopni zvládnout klíčové zápasy, a to nás stálo veledůležité body,  v boji o postup. Chybělo nám nejen štěstí, ale rovněž také psychická odolnost, soudržnost a správné nastavení a.co si budeme.povidat, mnohdy u nekterych hráčů fyzicka kondice. Z týmu vyzařuje potenciál. Bylo by špatné říkat, že je cílem se udržet v okresním přeboru. Za mne můžeme mít ambice daleko vyšší. Máme na to hrát pohodový střed tabulky. Ano, sezóna bude o to těžší, neboť z 5ti skupin 1.B tříd Krajské soutěže, se jedna B třída rušila, čímž došlo k sestupu více mužstev z 1.B třídy. Za mě, je toto paradoxně dobře, neboť soutěž získá i na kvalitě, kterou ocení i oko diváka.  Držte nám palce a přijďte nás podpořit.  Třeba už na pohárové utkání, kde nás čeká výjezd za rezervou Týnce nad Sázavou.  Rozhodně se nepasujeme do role outsidera soutěže!

Start a Conversation